De concertserie Musique Mosaïques kende op 23 september een geslaagde start. Zo’n 100 man publiek was naar de Oude Kerk in Voorburg gekomen. Onder leiding van dirigent Frank de Groot brachten het Phoenix Trio en Kamerkoor Ad Libitum een gevarieerd programma met werken van de Waalse componisten Maurice Vaute en Jacqueline Fontyn.


Na afloop waren mooie reacties te horen: “wat een mooie muziek, op prachtige locatie”. Vonden sommigen het atonale werk van Fontyn een uitdaging voor de luisteraar, de waardering voor de variatie en het op het podium brengen van de werken van deze componisten werd erg gewaardeerd. De cinq minutes contemplatives voor piano van Vaute viel bij verschillende toehoorders in de smaak en van het enthousiasme en inspiratie van de musici werd erg genoten.

Het programma werd twee dagen eerder ook ten gehore gebracht tijdens de openingsdag van het Just Peace Festival. Na de opening van de Dutch Design tentoontenstelling klonken in de Electriciteitsfabriek in Den Haag de werken van Vaute en Fontyn. Het noodweer buiten zorgde voor bijgeluiden in de fabriekshal, maar er werd onverstoorbaar gemusiceerd en door het publiek aandachtig geluisterd.

Nieuwsgierig naar wat er is uitgevoerd? Bekijk het programmaboekje.

Het volgende concert in de serie Musique Mosaïques is op 31 maart 2019.